Grubb

Het goede en het iets minder goede aan onze beste social bookmark / social news sites.

Grubb is een social news site maar omschrijft zichzelf als een 'User Generated Content Initiatief'. En dat kan natuurlijk ook!
Het goede aan Grubb vind ik dat er naast enkele gangbare categorieën als Nieuws en Internet, ook afwijkende omschrijvingen en rubrieken zijn als Bizar en Apple. Een aardige aanvulling is misschien -ook al is er pas geleden een buddylijst geïntroduceerd- om de tegenstellingen tussen de leden te vergroten. Waarom geen pc / Windows rubriek toevoegen voor 'gewoon' nieuws en nieuws waarmee wordt aangetoond dat een pc beter is dan Apple (kan bijvoorbeeld worden geaccentueerd met een afwijkende icoon)? Ongetwijfeld leidt een dergelijk bericht tot een reactie uit het Apple-kamp, wat vervolgens weer leidt tot een tegenreactie, etc. Het uiteindelijke resultaat: content, iets waar alle met name Nederlandstalige social news sites naar op zoek zijn. Dat lijkt mij persoonlijk beter dan een geldbedrag in het vooruitzicht stellen (zie ook mijn commentaar bij Tagmos).
Verder laat Grubb een totaal zien van alle voor- en tegenstemmen. Een fraaiere oplossing vind ik een overzicht van het aantal stemmen voor en het aantal stemmen tegen. Zie bijvoorbeeld Jyte.

2 reactie(s):

tagmos zei

Hmm, wel toevallig dat Grubb nu net ook 20euro kado geeft!? :-)
Op TagMos hebben we trouwens de regels al wat aangepast. Na het winnen van de kadobon maak je 2 maanden geen kans op de bon. Dit om andere gebruikers meer kans te geven. Wij blijven het effect van het geven van een beloning voortdurend in de gaten houden en aanpassen, zodat activiteit puur voor het winnen van de kadobon zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Anoniem zei

Hallo Tagmos,

Ik ben nog nooit op jullie site geweest :) Wel toevallig ja, maargoed.

Veel succes verder.

En peter bedankt voor het schrijven van je artikelen!


Grubb.