Een verzoek aan Ekudos, Wat vinden wij over, MSN Reporter en Tagmos

Goed, als mannelijk blogger mag ik dan haantjesgedrag vertonen, ook ik heb zo mijn twijfels... Kijk, ik zie ook wel in dat ik niet zonder sites kan als Ekudos, Wat vinden wij over, MSN Reporter en TagMos. En echt, iedere waardering -of ik nu een Kudo krijg of word gedumpt- ik stel het op prijs!

Toch heeft dit online socialisen ook een nadeel: de reacties die ik op een blog artikel krijg, verplaatsen zich naar zo'n social bookmarking site. Persoonlijk -ik begrijp dat de meningen hierover verdeeld zijn- vind ik commentaar een must voor een goede blog. Het is meer dan een feedback, het voegt ook informatie toe.

Daarom mijn verzoek aan Ekudos, Wat vinden wij over, MSN Reporter en Tagmos: kunnen wij het commentaar op mijn blog delen? Kan een reactie die op jullie site wordt gegeven op een artikel van mij, ook (op basis van een script) op mijn blog verschijnen. Ik hoor het wel!

7 reactie(s):

Bakkel zei

Mee eens, maar ik denk dat zoiets niet makkelijk is. Er zijn vele platforms waar deze reacties naartoe moeten en dat vraagt nogal wat plugins/hacks. Misschien iets met een RSS feed. Die kan je dan vervolgens laden in je site. Is maar een idee.

Bob Hillesum zei

Zit wel wat in wat je schrijft. Het is natuurlijk altijd zo dat een site (welke dan ook) die je meer traffic kan bezorgen, het ook deels kan afpakken. Het is dus altijd kiezen voor de minst kwade.
Als je site niet op bijvoorbeeld TagMos had gestaan had ik hier nooit gekomen laat staan wat geschreven.

VrGr Bob

Ayalon zei

Inderdaad geen slecht idee. Of het uitvoerbaar is lijkt mij vrij lastig. Wij als blog.nl zien wel het verkeer toenemen van socialbookmark sites, maar een bepaalde ratio comments etc is lastig te bepalen.

Wat wel eventueel makkelijk te implementeren is een soort wederzijdse trackback. Een idee van hallo je bent op de site aangemeld en hallo ik accepteer je bookmark.

tagmos zei

Op dit moment biedt tagmos idd geen mogelijkheid om zoiets makkelijk in je blog toe te voegen. Iets dergelijks bouwen staat voorlopig zeker niet op de planning, ook moeten we overwegen of onze gebruikers het wenselijk vinden.
Maar, misschien is dat wat: onderaan artikelen van frankwatching staat soms het kopje "Reacties elders".
Kijk bijvoorbeeld hier.
Scroll naar beneden, dan zie je dus onderaan, net boven waar je op het bericht kan reageren, het kopje "Reacties elders". Daaronder zie je dus een link naar een artikel dat over het frankwatching artikel gaat. Volgens mij gebeurt dit automatisch doordat er een link naar het frankwatching artikel staat, het is zeer waarschijnlijk niet zo dat iimail z'n artikel gemeld heeft bij frankwatching.
Het ligt waarschijnlijk aan je blogging software of het dit ondersteunt. Misschien 1 of ander script dat het web afstruint naar links naar je blog?
Wie weet kan je het anders in deze vorm vrij makkelijk zelf inbouwen, een soort van trackback dus.

peter zei

Dank je voor jullie reacties tot nu toe. Trackback zou hier inderdaad een oplossing voor kunnen zijn.
Naar mijn mening onderscheidt een bookmarking site zich wanneer dit standaard wordt aangeboden (uiteraard moet het voor een gebruiker optioneel te gebruiken zijn).
Er gaat ook zo'n versnipperd informatie-aanbod op internet ontstaan. Ik denk überhaupt dat de diensten van de verschillende soorten webapplicaties (hoe goed ze ook zijn) beter op elkaar kunnen worden afgestemd. Maar daar kom ik binnenkort op terug. Nogmaals dank voor jullie reacties.

Rene (Winkwaves, Watvindenwijover.nl) zei

Hoi Peter,

Eens met Bakkel dat RSS hier waarschijnlijk de makkelijkste oplossing is. Wij bieden op dit moment op watvindenwijover.nl nog geen RSS aan op de pagina over 1 site, we hadden daar nog geen toepassing voor gezien, maar is natuurlijk kleine moeite. Ben zelf net terug van lekker weekje snowboarden, zal er volgende week even naar kijken of dat inderdaad zou kunnen werken en of daar meer vraag voor is.

Cheers,
--Rene.

Auteur zei

Het is inderdaad jammer dat je als blogger wel moet meedoen aan allemaal die blogspam op eKudos/MSN Reporter. Anders krijg je met interessante artikels geen kans meer. De helft van die artikels zijn speciaal gepost door mensen die niets anders doen dan GoogleAdsense inkomsten genereren.

Ik heb ook google adsense, maar bij mij probeer ik nog altijd de content voorop te stellen. Ook al is de verleiding soms moeilijk te weerstaan!