Re:spons

Het goede en het iets minder goede aan onze beste social bookmark / social news sites.

Vraag me niet wanneer het is gebeurd: maar 'Nieuwsfilter' van de publieke omroep is vernieuwd! Ook de naam van de social news site is aangepast: Re:spons... Helaas hebben we hiermee de volledige 'metamorfose' van deze website in beeld gebracht.
Het is absoluut niet mijn intentie om sites onderuit te halen, maar dit snap ik echt niet! Nieuwsfilter vond ik al niets. Het was een 'kale' social news site zonder iets extra's en zonder enige redactionele inbreng. Nieuwsfilter ging als beta door het leven, dus er was nog hoop!
Die hoop ben ik kwijt als ik naar Re:spons kijk. Bij mijn weten is de site nog alleen bereikbaar via het oude adres; test.nieuwsfilter.omroep.nl. Zit de verklaring niet in de domeinnaam, dan maar in het beeld moet men hebben gehad. En waar denk je aan bij het woord 'Re:spons'? Inderdaad...
Functioneel biedt Re:spons geen enkele verbetering ten opzichte van Nieuwsfilter. Ik vraag me echt af waarom de publieke omroep zo'n inhoudloze site in de lucht houdt. Het doet mij denken aan Tien, niet aan het cijfer maar aan die andere omroep (da's ook een woordgrapje!).

2 reactie(s):

Henri van den Hoof zei

Ik moet zeggen dat ik ook niet goed begrijp wat ze hier nu mee willen. Ik vond op zich re:spons als nieuwe naam wel goed gevonden van ze. Maar jja het lijkt net alsof ze verder niets met die site doen. Krijg sporadisch een beetje traffic, maar er is echt geen enkele vorm van usercommunity daar. En daar staat of valt het succes van dit soort sites wel mee.

Marcel zei

Ik moet zeggen dat ik het wel leuk vind. De vormgeving vind ik leuk gekozen en het is goed dat er een nieuwe kolom staat van het recent toegevoegde nieuws. Daarnaast weet ik uit betrouwbare bronnen dat de site officieel in gebruik is genomen op respons.omroep.nl. Inmiddels zijn de vormgevers druk bezig een digg icoon te ontwikkelen die standaard op de sites van de publieke omroep worden gezet. Tevens kan het nieuwsfilter worden opgenomen in overige websites. Voorbeeld. 3voor12 gaat de applicatieopnemen, maar dan alleen de categorie muziek. Zo kan ze haar eigen subcategorieen aanmaken binnen de muziek. Voor verdere ontwikkeling van respons, want jullie hebben net als ik goede ideeen kennelijk kan je deze mailen. Ik heb mijn ideeen ook al aangedragen.

Later