3e Krabbel

Of een verzoek aan Blogger, Movable Type, TypePad en WordPress om social bookmarking meer de ruimte te geven!

Met de komst van Web 2.0 is het aantal soorten webapplicaties sterk toegenomen. Het verbaast mij echter dat er van integratie nauwelijks sprake is. Een blog waar ruimte is voor social news / bookmarking, dat lijkt mij ideaal!

we schrijven; we bloggen;
we geven commentaar; we stemmen;
we promoten, we bookmarken.

Wil je op een Nederlandstalige blog een beetje aanloop hebben, dan kan je niet zonder een social bookmark site als Ekudos, MSN Reporter en TagMos. Degenen die op je bericht stemmen of van commentaar voorzien, hebben over het algemeen dezelfde interesses als jij. Bovendien bookmarken zij andere berichten die perfect aansluiten op het onderwerp van jouw blog.

Zou het niet ideaal zijn dat deze berichten op jouw blog worden geplaatst? Dit biedt de volgende voordelen:

Nauwe samenwerking tussen degenen die bloggen en degenen die promoten. Wordt mijn blog door iemand gepromoot, dan kan ik (als blijk van waardering) zijn of haar berichten tonen op mijn blog. Uiteraard kunnen die rolllen ook worden omgedraaid; ik promoot - hij / zij blogt.

Alle partijen hebben hier voordeel van (meer publiciteit). Je blog wordt verrijkt met informatie. Je blogartikelen voelen ook de 'concurrentie' van de social bookmark berichten die op jouw blog verschijnen (je moet dus alerter / orgineler zijn).

Je legt contact, je creëert een samenwerkingverband met mensen die een overeenkomstige interesse hebben.


Een blog waar ruimte is voor social bookmark berichten is misschien iets voor Blogger, Movable Type, TypePad en WordPress of voor een geheel nieuwe blogapplicatie.

2 reactie(s):

Mindfield zei

Voorlopig gebruik je nog steeds het oude Blogger ofniet?

peter zei

Wat m.i. kan worden verbeterd hoeft niet verkeerd te zijn.