NRC Handelsblad ePaper

Mijn aandacht werd zojuist getrokken door een advertentie van het NRC Handelsblad. Met de kop 'NRC Handelsblad verschijnt voortaan waar u verschijnt' wordt een ePaper abonnement op deze krant onder de aandacht gebracht. De digitale uitgave kan -samen met andere documenten en ebooks- voortaan worden gelezen in een eReader, iLiad genaamd. Een geweldig idee!

Vraag me toch af wat de volgende stap zal zijn? Dat het nieuws (en het weer) zich aanpast aan de regio waar je bent... Prima te realiseren in samenwerking met regionale kranten. Dan krijgen we de volgende advertentie:

1 reactie(s):

Arno Wouters zei

Het idee is geweldig maar de uitvoering is pet.

De ePaper wordt gemaakt door op een OCR-achtige manier de tekst uit een pdf van de papieren krant te halen en deze opnieuw op te maken. Dat werkt natuurlijk van geen kanten.

Een deel van de artikelen ziet eruit alsof ze door de mixer gehaald zijn. Koppen ontbreken. Links werken niet. Kolommen met een aantal korte artikelen verschijnen als een grote aaaneengeregen brei, zonder opmaak. Regelmatig ontbreekt de voorpagina, of een hele of halve bijlage. En geloof alsjeblieft niet dat de krant overal ter wereld met wifi op te halen is. De iLiad vereist nl. een directe verbinding met een router en werkt niet samen met hotspots in stations en hotels, noch met de meeste bedrijfsnetwerken.

Het NRC heeft in september al aangekondigd de productiewijze te wijzigen zodat er een perfecte krant uitrolt. Dit proces zou per 1 februari 2009 voltooid moeten zijn. Niks van te merken. Geen enkele medeling of uitleg van dekant van het NRC.

Voor goede informatie zie de NRC wiki op MobileRead.