Heb jij een uitnodiging?

Web 2.0 ontwikkelaars staan bij velen bekend als gulle gevers. Hun applicatie is vaak -volledig of gedeeltelijk- gratis toegankelijk. Je hoeft hiervoor alleen een gebruikersnaam en een wachtwoord aan te vragen. Dat is een kleine moeite voor een vaak groot plezier.
Aan deze gulheid zit een stuk eigen belang. Meer gebruikers / meer content maakt een applicatie meer waard. Neem YouTube en je weet dat je met 'gratis' veel geld valt te verdienen.

Toch zie je vele Web 2.0 ontwikkelaars van tactiek veranderen. Tot hun Web 2.0 applicaties die meestal met veel ophef worden gepromoot, krijg je tegenwoordig niet zomaar toegang. Je dient te beschikken over een zogenaamde ' invite code'. Bekende applicaties als 8apps, Joost en Pownce werken op deze manier. De wil van vele internetgebruikers om een invite code te bemachtigen zorgt ervoor dat deze applicaties veel free publicity krijgen.

Voor degenen die naarstig op zoek zijn naar een invite code biedt InviteShare uitkomst. Zoals uit de naam al blijkt worden op deze site invites gedeeld. Je hoeft alleen een gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen!

0 reactie(s):